MFB Gazdaság Újjáépítési Hitel Program

HIRDETMÉNY

MFB Gazdaság Újjáépítési Hitel Program

 

Az MFB Gazdaság Újjáépítési Hitel Program célja, hogy olyan mikro-, kis- és középvállalkozásokat juttasson forráshoz, amelyek a piacon jelenleg csak kedvezőtlen feltételekkel vagy egyáltalán nem jutnak hitelhez, jóllehet versenyképességük fokozásához szükségük lenne pénzügyi segítségre.

A konstrukció keretében vállalkozásonként minimum 1 millió forint, maximum 100 millió forint az igényelhető hitelösszeg.

A futamidő beruházási hitel (és beruházáshoz kapcsolódó forgóeszközhitel) esetén maximum 10 év, míg önálló forgóeszközhitel esetén maximum 6 év.

Beruházási hitelnél a teljes hitelfinanszírozás mértéke nem haladhatja meg a nettó bekerülési érték maximum 90%-át általános csekély összegű (deminimis) támogatás esetén, illetve 75%-át regionális beruházási támogatás esetén.

Önálló forgóeszközhitel kizárólag általános csekély összegű (de minimis) támogatási kategóriában igényelhető, az elvárt saját erő a finanszírozott számlák nettó összegének minimum 10%-a.

A hitelprogramra pályázhat minden (nem agrár és egyéb kizárt tevékenységeket végző) mikro-, kis- és középvállalkozás, a hitel felhasználható a hatályos európai uniós és magyar környezetvédelmi jogszabályoknak megfelelő, Magyarország területén megvalósuló ingatlan beruházáshoz, vásárláshoz, új vagy használt tárgyi eszköz beszerzéshez, a beruházáshoz kapcsolódó, vagy önálló forgóeszköz finanszírozáshoz (nem rulírozó), illetve kapcsolódó immateriális javak beszerzésére (a Termékleírásban foglalt feltételek mentén).

A Program igénybevételéhez szükséges benyújtandó dokumentumok, feltételrendszerek és részletes információ a finanszirozas@baranyacredit.hu e-mail címen, illetve a 06 30/269-4155 -es telefonszámon érhető el.

Letölthető dokumentumok

1. Hirdetmény
2. Terméktájékoztató
3. Dokumentumok listája – egyéni vállalkozások
4. Dokumentumok listája – társas vállalkozások
5. Előminősítő adatlap
6. Hitelkérelem adatlap
7. Panaszkezelés
8. Általános szerződési feltételek

Hasznos linkek

MFB Gazdaság Újjáépítési Hitel Program
MFB Üzletszabályzat és Kondíciós lista
De minimis
Regionális támogatás
BUBOR
MFB kamatfelár
Garantiqa kezességvállalás
EUMSZ I. melléklet